Ερωτήσεις και Απαντήσεις Σχετικά με τα Φωτοβολταϊκά

 

Τι θα γίνει αν πωληθεί η ΔΕΗ; Θα σταματήσει η σύμβαση;

Τι θα γίνει αν πωληθεί η ΔΕΗ; Θα σταματήσει η σύμβαση;

 

Απάντηση : Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ είναι ήδη εισηγμένη στο χρηματιστήριο, άρα είναι ήδη ιδιωτικοποιημένη , απλά το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών. Από την άλλη , όταν πωλείται ή μεταβιβάζεται μια επιχείρηση, οι συμβατικές της υποχρεώσεις εξακολουθούν να ισχύουν. Δηλαδή δεν μπορεί να σταματήσει αυθαίρετα ο νέος ιδιοκτήτης τη σύμβαση. Στην περίπτωση αυτή, η σύμβαση 25 – ετούς διάρκειας που υπογράφει ο παραγωγός με τη ΔΕΗ , προβλέπει ότι σε περίπτωση που η ΔΕΗ καταγγείλει τη σύμβαση «οφείλει πλην των άλλων, να επανορθώσει κάθε θετική ή αποθετική ζημία που προκαλείται στον αντισυμβαλλόμενό του εξαιτίας της πρόωρης λύσης της σύμβασης».Από την άλλη, στην ίδια σύμβαση αναφέρεται ότι «ο κύριος του φωτοβολταϊκού συστήματος, δικαιούται να καταγγείλει τη  σύμβαση χωρίς να απαιτείται επίκληση σπουδαίου λόγου».

Μπορεί η ΔΕΗ να σταματήσει να πληρώνει;

Μπορεί η ΔΕΗ να σταματήσει να πληρώνει;

 

Απάντηση : Τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από τον προϋπολογισμό του δημοσίου, αλλά είναι χρήματα όλων μας!! Προέρχονται κατά κύριο λόγο από  το Ειδικό Τέλος ΑΠΕ το οποίο εισπράττεται από κάθε λογαριασμό ρεύματος. Στην ουσία υπάρχει ένας εθνικός κουμπαράς, στον οποίο συνεισφέρουν όλοι και από αυτόν πληρώνονται οι παραγωγοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πώς η ΔΕΗ πουλάει το ρεύμα από 8 έως 11 λεπτά την κιλοβατώρα

Πώς η ΔΕΗ πουλάει το ρεύμα από 8 έως 11 λεπτά την κιλοβατώρα και αγοράζει 25 λεπτά από το Φ/Β ; Δεν θα «σκάσει» κάποια στιγμή, αφού «μπαίνει μέσα» ;

 

Απάντηση: Τα χρήματα αυτά, δεν είναι χρήματα της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ, είναι ο διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου και ως εκ τούτου παίζει ένα ρόλο μεσάζοντα στην πληρωμή των σχετικών ποσών, τα οποία δεν προέχονται από τους δικούς της πόρους, αλλά από το ΔΕΣΜΗΕ. Ο ΔΕΣΜΗΕ είναι ο Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και ουσιαστικά πρόκειται για μία ανώνυμη εταιρεία που έχει συστήσει το Ελληνικό Δημόσιο για να διαχειρίζεται και να αναπτύσσει το Δίκτυο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και που λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΕΣΜΗΕ, το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου δεν πρόκειται ποτέ να είναι μικρότερο του 51 % . Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος του φωτοβολταϊκού συστήματος, πληρώνεται από το ΔΕΣΜΗΕ, δηλαδή κατ΄ουσίαν από το Ελληνικό Δημόσιο. 

Buderus

 

Kleemann

 

Επισκέπτες

1520305
Σήμερα
Χθές
Αυτή την Εβδομάδα
Την Τελευταία Εβδομάδα
Αυτό το Μήνα
Τον Τελευταίο Μήνα
Συνολικά
117
599
3633
16394
4437
34038
1520305

Ημερήσια Πρόβλεψη
2280

2.87%
5.99%
1.37%
0.52%
0.02%
89.22%
Online (15 minutes ago):10
10 guests
no members

Your IP:3.235.45.196

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 29 επισκέπτες και κανένα μέλος